Български    English    Русский   
 
 
     
 
Начало  Педагогически подход

Всички ученици ще имат 20 часа седмично структурирано обучение и практика по английски език и ще се възползват от възможността да бъдат ежедневно потопени в общуване на английски език в редица ситуации и дейности, които не са обичайни за тях. Учениците ще говорят английски език непрекъснато - както по време на структурираните уроци в класната стая, така и извън класната стая, и с учителите, и с нашия екип от аниматори. Затова казваме, че обучението не е ограничено само класната стая, а продължава през целия ден. Този подход подпомага мотивацията на учениците да говорят и да учат английски докато се забавляват. Нашата цел като интерактивен екип от учители и координатори на дейности е да развием и доизградим тази мотивация, така че учениците да постигнат значителен напредък за краткото време, в което ще бъдат с нас.

Макар че използването на учебник може да е много полезно и да отговаря на очакванията на родителите, това което ние искаме да избегнем е прилагането на поредица от учебници за различните нива на обучение и стриктно да ги следваме във всяка група. Вместо това, ние вярваме че всеки човек напредва с различна скорост и затова искаме да насочим програма колкото е възможно повече към отделния ученик. В началото на лятното училище ще направим тест за проверка на нивото на владеене на езика, за да може всеки ученик да учи в група от деца с подобно равнище на знание на езика. Уроците ще бъдат адаптирани от учителите, които за целта ще използват различни източници и своя богат опит в обучението. Децата могат да очакват, че уроците ще бъдат преподавани чрез комуникативен подход и активно взаимодействие между ученици и учители, а не просто преписване от черната дъска и попълване на листовки. При този подход учениците имат желание да учат и следователно запомнят по-голяма част от информацията, която се преподава. С малките групи ние имаме прекрасната възможност да постигнем това и ще посветим известно време за проучване на равнището на учениците, техните интереси, мотивация и потребности. Аниматорите също ще допринесат за този анализ като ни предоставят непрекъсната обратна връзка за това какво е равнището на говоримия език когато те общуват с учениците и къде са пропуските в знанието и бариерите в комуникацията.

Нашата крайна цел е да постигнем сътрудничество между учители и ученици. Бидейки лесно достъпни, позитивни и грижовни като учители ние ще развием доверие в учителите и ще окуражим учениците да бъдат по-отворени в размяната на информация, което, както ще се убедят сами, ще им помогне в процеса на обучение. Методологическият подход ще бъде комплексен и ще се базира на различни материали, занимания в клас и техники, които стимулират децата да изискват все повече и повече. В тази рамка нашите цели ще бъдат:

  • Да отчитаме индивидуалните различия
  • Да провокираме интерес към езика
  • Да стимулираме отношение към езика
  • Да насърчим сътрудничеството вместо конкуренцията
  • Да зададем цели на обучението, които са предизвикателни, но постижими 
  • Да подпомагаме процеса на обучение
  • Да активираме наученото преди
  • Да изградим увереност


За участниците в лятното училище е важно да разберат и приемат отговорността за своето обучение. Като учители ние можем да стимулираме, ръководим и подпомагаме, да структурираме изучавания език в по-управляеми сегменти, но децата също трябва да се посветят на сериозна работа по време на програмата. Важно е още родителите да са наясно с това и да дадат на децата си необходимия кураж и подкрепа в това отношение преди да потеглят към училището.

 
     
     
 
Начални дати

Британско лятно училище "Аркутино"
за деца от 10 до 14 години


Смяна І:   05 юли 2020 год.
                 (отпътуване 18 юли)

Смяна ІІ:  19 юли 2020 год.
                 (отпътуване 01 август)


Такси

Цена на участник:
730 евро
(1 смяна = 2 седмици)

гарантирано настаняване в 
двойна стая: + 59 евро

  РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 

ЗАПИШИ СЕ СЕГА
 РЕГИСТРАЦИЯ 

Информация и записване


МЕЖДУНАРОДНА ФОНДАЦИЯ 
"СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" 

София, ул. "Васил Априлов" 3
тел.: 02 846 72 29; 02 943 44 91 
факс: 02 944 60 27
Training_Centers@cmfnd.org
www.training-vacation.com

Офиси в страната: Варна, Русе

----------------------------------

ENGLISH ACADEMY
Where English comes naturally

гр. Варна, ул. "Преслав" 48,
площад Независимост, над "Манго"
тел.: (052) 622351 
varna@englishacademybg.com
www.englishacademybg.com

----------------------------------

ИНТЕГРАЛ
Образователни програми 

София, бул. "Евл. Георгиев" 99
тел.: (02) 80 50 600,
факс: (02) 950 55 70 
summerbookings@integral.bg

Офиси в страната: Пловдив, Варна, Бургас, Русе, В. Търново, Благоевград

----------------------------------

МДЦ "Аркутино"

тел.: 0878 590677 

----------------------------------

СКАЙ ЛАЙНС България  

София, ул. "6-ти Септември" 44
тел.: (02) 987 9958,
тел./факс: (02) 980 0231
info@skylines-bg.com

 
     
 
    Copyright © 2011 Cyril and Methodius Foundation. All rights reserved. Initial web design DualM studio